Couscous met groentestoofpot

  • 60min
  • 4P
  • Easy

Een prachtige stoofpot vol groenten met Marokkaanse kruiden geserveerd met lekker griesmeel. Als je dit gerecht klaarmaakt is het instant vakantie in je keuken, een hartverwarmend gerecht boordevol groenten en liefde, daar kan ik echt van genieten!

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 el arachideolie
2 dikke wortels
1 grote boterraap
1 lange courgette
1 lange aubergine
1 grote ui
4 teen look
2 pastinaak
275 g gespoelde kikkererwten
1 handvol rozijntjes
1 tl saffraan
1 tl komijn
5 cm gember
1 kl harissa
2 stokjes kaneel
70 g tomatenconcentraat
400 ml groentebouillon
250 g griesmeel

Bereidingswijze

Was en schil de groenten, portioneer ze allemaal even groot zodat ze min of meer samen gaar zijn.

Doe koriander en komijnzaad in een vijzel en stamp fijn, of gebruik poeder.

Doe ze samen met de arachideolie en andere droge kruiden: gember, look en harissa in een grote stoofpot.

Laat even opbakken in olie tot de heerlijke aroma’s vrijkomen.

Voeg tomatenconcentraat toe en blus met bouillon.

Meng alles mooi los en leg er alle gesneden groenten bij buiten de courgette. De courgette heeft een minder lange gaartijd.

Laat 30 min sudderen en kruid met peper en zout. Voeg nu de courgette, kikkererwten en rozijntjes toe en laat nog 10-15 min sudderen.

Stoom of kook griesmeel zoals vermeld op verpakking, hier gebruikte ik eens de hand gerolde M’hamsa, een parelcouscous.

Als er niets op verpakking staat doe je in een kom 1 deel griesmeel en 2 delen water, zet er een bord op en laat 5-tal minuten rusten. Roer los met een vork. Doe het griesmeel in een grote schaal, leg er in cirkel alle groenten op en in het midden de kikkererwten en rozijntjes, hou de bouillon apart om aan tafel te serveren.

Serveer er extra harissa bij als je graag pittig eet.

Ja, je kunt de groentestoofpot en de couscous van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Warm het geheel voor het serveren op in de magnetron of in een pan.