Humus-Guacamole Dip Sofie Dumont Chef2
Humus-Guacamole Dip Sofie Dumont Chef3
Humus-Guacamole Dip Sofie Dumont Chef4

Humus-Guacamole Dip met Chorizo, Feta en Munt

  • 35min
  • 4P
  • Next level

Dit is een heerlijke combinatie van de twee populairste dips die er zijn: een luchtige humus en een romige guacamole. Beide worden op smaak gebracht met gebakken chorizo, feta-kruimels en verse munt, en geserveerd met nacho’s. Een absolute knaller van een dip voor elk feestje! 

Ingrediënten

Humus: 
500 g gekookte kikkererwten, gespoeld
Sap van 2 citroenen
2 el tahin
1 teentje knoflook
1 tl zout
4 el zachte olijfolie
4 ijsblokjes

Guacamole: 
2 rijpe avocado’s
2 el olijfolie
1 tl chilipoeder
Sap van 1 limoen
1 tl zout

Overige: 
1 bosje platte peterselie
300 g verse chorizoworst
1 zak nacho’s naar keuze
100 g feta
Verse munt, fijngehakt

Bereidingswijze

Maak de Humus: Doe de kikkererwten, knoflook en zout in een keukenmachine en mix minimaal 5 minuten. Schraap tussendoor de zijkanten naar beneden. Voeg de overige ingrediënten toe en mix verder tot het luchtig en glad is. Verdeel de humus over een diep bord, smeer het langs de randen uit en laat ruimte in het midden voor de guacamole.

Maak de Guacamole: Doe alle ingrediënten voor de guacamole in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Schep de guacamole in het midden van het bord met humus.

Verwijder het vel van de chorizoworst en bak de worst krokant in een beetje olijfolie. Schep de gebakken chorizo bij de humus en guacamole op het bord.

Afwerking: Verkruimel de feta over de dip en strooi de fijngehakte munt erover. Serveer de nacho’s ernaast en geniet!

TIPS

  • Zorg ervoor dat de chorizo krokant gebakken is voor een extra smaakvolle toevoeging. 
  • Als je de dip van tevoren wilt maken, bewaar dan de humus en guacamole afzonderlijk in luchtdichte containers. Voeg de chorizo, feta en munt pas vlak voor het serveren toe voor de beste smaak en textuur.