Lasagne Alfredo

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Een klassieke Pasta Alfredo, maar dan als lasagne in een ovenschotel. Whayoooo! De ingrediënten van Pasta Alfredo zijn eigenlijk alleen boter en Parmezaan, maar ik voeg er graag kip en spinazie aan toe. De saus is gemaakt van Parmezaan en spinazie, dus deze lasagne ziet er mooi groen uit en is makkelijker voor de eventueel moeilijke eters. Met gebakken kip en wat extra gebakken paddenstoelen, heb je altijd extra groenten. Maar als je geen fan bent, mag je die weglaten 🙂 En dan nog een cheesy spinazie-Parmezaankaas saus, mamamia!

Ingrediënten

800g kippenbillenfilets (zonder been of vel)
100g boter
400ml room
600g spinazie
150g Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
400g oesterzwammen
Peper en zout (pezo)
Snufje nootmuskaat
1 pakje verse lasagnebladen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in fijne plakjes en de paddenstoelen fijn. Bak ze apart in boter met peper en zout. Zet apart.

Laat de spinazie slinken in wat boter met peper, zout en een snufje nootmuskaat.

Doe de helft van de gebakken spinazie in een hoge maatbeker, samen met de room, Parmezaanse kaas, knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Mix alles fijn tot een saus.

Maak laagjes in een ovenschaal met de verse lasagnebladen, gebakken kip, paddenstoelen, de helft van de gebakken spinazie en de spinazie-Parmezaansaus.

Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.

Bak de lasagne 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer onmiddellijk.

TIPS

  • Voeg eventueel extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer variatie.
  • Gebruik geraspte mozzarella bovenop voor een extra cheesy korst.
  • Koelkast: Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. 
  • Diepvries: Vries porties in voor maximaal 2 maanden. Laat volledig ontdooien in de koelkast voor het opnieuw opwarmen. 
  • Opwarmen: Verwarm in de oven op 180°C tot door en door heet, ongeveer 20 minuten.