Rauwe mosselen met Hierbas en ajuin avocado salsa

  • 15-20min
  • 4P
  • Easy

Rauwe mosselen zijn een heerlijk aperitiefhapje. Ik maak ze klaar met Hierbas de Ibiza, een typische likeur uit Ibiza, gemaakt van de vele kruiden en planten van het eiland: rozemarijn, tijm, anijs en andere – geheime – ingrediënten! 

Ingrediënten

24 rauwe mosselen 
3 tomaten 
1 avocado 
1 ui 
Enkele takjes platte peterselie 
Hierbas de Ibiza 
Peper 
Fleur de sel 

Bereidingswijze

Open de mosselen en maak het voetje los. Gooi de dekseltjes weg. 

Ontvel en ontpit de tomaten. 

Snij de tomaten, de avocado en de ui in piepkleine stukjes en meng met de fijngehakte peterselie. 

Druppel een beetje Hierbas de Ibiza op de mosselen en leg er dan voorzichtig wat van het avocadomengsel op. Werk af met peper en fleur de sel. 

Tips

  • Vervangende likeuren: Als je geen Hierbas de Ibiza in huis hebt, kun je een andere kruidige likeur gebruiken, zoals Ricard, ouzo of Sambuca. Elke likeur geeft een iets andere smaak, dus experimenteer gerust! 
  • Alcohol en ‘garen’: Door de aanwezigheid van alcohol in de likeur worden de mosselen licht ‘gegaard’, wat betekent dat ze eigenlijk niet meer helemaal rauw zijn. Dit kan voor sommige gasten een fijner mondgevoel geven.