Pitta met traaggegaarde lamsbout, pickle de gallo en yoghurtsaus

Favorieten

3u50

Medium

Dit recept is pure verwennerij! Een heerlijk traaggegaarde lamsbout, gemarineerd met sambal en zeezout, zorgt voo rboterzacht en smaakvol vlees. Daarbij maken we zelfgebakken pitta’s, een frisse en pittige pickle de gallo en een romige yoghurtsaus. De perfecte balans tussen kruidig, fris en smeuïg. Waanzinnige smaaksensatie gegarandeerd!

Dit recept is pure verwennerij! Een heerlijk traaggegaarde lamsbout, gemarineerd met sambal en zeezout, zorgt voo rboterzacht en smaakvol vlees. Daarbij maken we zelfgebakken pitta’s, een frisse en pi ...
Meer lezen
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Lamsbout 

  • 1 lamsbout (+/- 1 kg) 
  • 1 el sambal 
  • 1 tl zeezout 
  • 2 rode uien 
  • 2 el granaatappelmelasse 
  • 4 klontjes boter 

Pitta broodjes

  • 8 pitta broodjes 

Pickle de gallo 

  • 1 rode ui 
  • 2 tomaten 
  • 1 groene paprika 
  • 1 puntpaprika 
  • 1 bosje dille 
  • 1 bosje koriander 
  • 1 à 2 jalapeño's of chilipepers 
  • 2 teentjes look 
  • 5 augurken 
  • 100 ml augurkensap 
  • Sap en zeste van 1 limoen 
  • Zeezout en zwarte peper 

Yoghurtsaus 

  • 300 g yoghurt 
  • 1 bosje bieslook 
  • 2 teentjes look 
  • 1 tl zeezout 

 

  • 300 g yoghurt 
  • 1 bosje bieslook 
  • 2 teentjes look 
  • 1 tl zeezout 

Leaf
Make it veggie!

Geroosterde aubergine met sambal & granaatappel (in de plaats van lamsbout)
• 2 grote aubergines (in de lengte gehalveerd)
• 1 el sambal
• 1 tl zeezout
• 2 rode uien (in ringen)
• 2 el granaatappelmelasse
• 4 klontjes boter of plantaardige margarine

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

1. Lamsbout garen: 

Snijd de rode uien in schijven en leg ze in een ovenschaal.

Wrijf de lamsbout in met sambal en zeezout en plaats deze bovenop de uien. 

Dek af met bakpapier en pak de schaal volledig in met aluminiumfolie. 

Laat de lamsbout 3 uur garen in een voorverwarmde oven op 155°C

2. Saus maken: 

Haal de lamsbout uit de oven en laat even rusten. 

Giet de vrijgekomen jus en de gekarameliseerde uien in een steelpan. 

Voeg de granaatappelmelasse toe en laat inkoken tot een stroperige saus. 

Voeg klontjes boter toe en meng tot een gladde saus. 

Trek de lamsbout in draadjes en giet de saus erover. 

3. Pickle de gallo: 

Snijd de rode ui, tomaten, paprika’s, jalapeño, augurken en look zeer fijn. 

Meng alles in een kom en voeg augurkensap, limoensap en -zeste toe. 

Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Laat even intrekken. 

4. Yoghurtsaus: 

Snipper de bieslook fijn en rasp de look. 

Meng met de yoghurt en het zeezout. 

5. Pitta’s vullen: 

Warm de pitta broodjes op en snijd ze open. 

Vul met laagjes lamsvlees, pickle de gallo en yoghurtsaus. 

Serveer direct en geniet! 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.