1. Lamsbout garen:
Snijd de rode uien in schijven en leg ze in een ovenschaal.
Wrijf de lamsbout in met sambal en zeezout en plaats deze bovenop de uien.
Dek af met bakpapier en pak de schaal volledig in met aluminiumfolie.
Laat de lamsbout 3 uur garen in een voorverwarmde oven op 155°C.
2. Saus maken:
Haal de lamsbout uit de oven en laat even rusten.
Giet de vrijgekomen jus en de gekarameliseerde uien in een steelpan.
Voeg de granaatappelmelasse toe en laat inkoken tot een stroperige saus.
Voeg klontjes boter toe en meng tot een gladde saus.
Trek de lamsbout in draadjes en giet de saus erover.
3. Pickle de gallo:
Snijd de rode ui, tomaten, paprika’s, jalapeño, augurken en look zeer fijn.
Meng alles in een kom en voeg augurkensap, limoensap en -zeste toe.
Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Laat even intrekken.
4. Yoghurtsaus:
Snipper de bieslook fijn en rasp de look.
Meng met de yoghurt en het zeezout.
5. Pitta’s vullen:
Warm de pitta broodjes op en snijd ze open.
Vul met laagjes lamsvlees, pickle de gallo en yoghurtsaus.
Serveer direct en geniet!