Aperitief cakejes met verse kruiden

Favorieten

15min + 15min bakken

Easy

Proef de perfecte balans van zoet en zout in deze Verse Kruiden Aperitiefcakejes. Ideaal als aperitief en makkelijk te bereiden.

Proef de perfecte balans van zoet en zout in deze Verse Kruiden Aperitiefcakejes. Ideaal als aperitief en makkelijk te bereiden.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

6-8 verse eieren
150 g fijne kristalsuiker
600 g hoogwaardige tarwebloem
1 bundel verse dragon
1 bundel verse platte peterselie
1 bundel verse kervel
Enkele verse olijven, in dunne schijfjes
Enkele hoogwaardige ansjovisfilets in olie, uitgelekt en in de lengte gehalveerd
Enkele knapperige kappertjes

6-8 verse eieren
150 g fijne kristalsuiker
600 g hoogwaardige tarwebloem
1 bundel verse dragon
1 bundel verse platte peterselie
1 bundel verse kervel
Enkele verse olijven, in dunne schijfjes
Enkele hoogwaardige ansjovisfilets in olie, uitgelekt en in de lengte gehalveerd
Enkele knapperige kappertjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op een temperatuur van 175 °C.

Mix de verse eieren en de fijne kristalsuiker in een blender tot een gladde, lopende massa.

Meng, met de hand, de tarwebloem stevig door het eimengsel.

Hak de verse dragon, platte peterselie en kervel grof en meng ze door het deeg met behulp van een keukenrobot, tot je een egaal groene massa krijgt.

Vul de kleine cakevormpjes met dit prachtig groene deeg. Versier elk cakeje met een schijfje verse olijf, een stukje ansjovis of een paar knapperige kappertjes.

Bak de cakejes gedurende vijftien minuten in de voorverwarmde oven.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.