Ballekes in tomatensaus met pasta, spinazie en gegratineerde mozarella

Favorieten

1u rusten / 45min

Next Level

Een heerlijke ovenschotel met ballekes, tomatensaus, spinazie en rucola, overdekt met gegratineerde mozzarellakaas, ohhh dat is genieten!

Een heerlijke ovenschotel met ballekes, tomatensaus, spinazie en rucola, overdekt met gegratineerde mozzarellakaas, ohhh dat is genieten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4-5P

Ballekes :
800 gr. varkens-/rundsgehakt
1 grote ajuin, fijngesneden
pezo
¼ bot peterselie fijngesneden

Saus :
2 tenen look
1 sjalot
250 gr. trostomaatjes doormidden gesneden
700 gr. passata
500 gr. gekookte pasta naar keuze
1 bot basilicum
100 gr. spinazie
100 gr.rucola
250 gr. sneetjes mozzarella kaas


800 gr. varkens-/rundsgehakt
1 grote ajuin, fijngesneden
pezo
¼ bot peterselie fijngesneden


2 tenen look
1 sjalot
250 gr. trostomaatjes doormidden gesneden
700 gr. passata
500 gr. gekookte pasta naar keuze
1 bot basilicum
100 gr. spinazie
100 gr.rucola
250 gr. sneetjes mozzarella kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alle ingrediënten voor de ballekes onder elkaar.

Doe olijfolie in een pan (ovenvast) en rasp er de looktenen over.

Doe er de fijngesneden sjalot bij.

Zet op het vuur en laat zachtjes stoven.

Rol de ballekes en bak ze samen met de sjalot en de look. Draai om en roer regelmatig door de sjalotten en de look.

Voeg tomaatjes en passata toe, roer, laat 5 min sudderen.

Bedek met pasta, de blaadjes van de basilicum, spinazie en rucola.

De schotel helemaal overdekken met de sneedjes mozzarella

Bak 15 min op 200°.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.