Bao Buns met Pulled Paddenstoelen, Rodekoolpickle & Gochujang-saus

Favorieten

40 min

Medium

Download hier mijn GRATIS e-book

Zacht, kruidig, smeuïgen met een pittige kick – deze bao buns zijn alles wat je zoekt in een heerlijk streetfood gerecht. Je stoomt ze perfect gaar in de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie, terwijl de pulled koningsoesterzwammen en oesterzwammen tegelijk garen in de kleine mand. Dankzij de synchronisatie-functie komt alles exact op hetzelfde moment klaar. Slim, snelen vol smaak! Voor extra crunch strooi je er wat geroosterde pinda’s of gefrituurde uitjes over. Super smaakvol, zonder gedoe – alles uit één toestel. Enjoy!

Download hier mijn GRATIS e-bookZacht, kruidig, smeuïgen met een pittige kick – deze bao buns zijn alles wat je zoekt in een heerlijk streetfood gerecht. Je stoomt ze perfect gaar in de Philips Airfry ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P - 8 bao buns

Voor de pulled paddenstoelen 
250 g koningsoesterzwammen 
250 g oesterzwammen 
1 el sesamolie 
1 el sojasaus 
2 el hoisinsaus 
1 tl gerookt paprikapoeder 
1 teentje look, fijngehakt 
1 tl rijstazijn 
Peper en zout naar smaak 

Voor de snelle rodekoolpickle 
1/4 rodekool, superfijn gesneden 
1 rode ui, in superfijne schijfjes 
2 el rijstazijn 
1 tl honing of agavesiroop 
Snuifje zout 

Voor het sausje 
3 el mayonaise 
1 el gochujang 
Sap én zeste van een 1/2 limoen 

Overig 
8 bao buns (kant-en-klaar of zelfgemaakt) 
Verse koriander, lente-ui en sesamzaadjes voor de afwerking 
Optioneel: geroosterde pinda’s of gefrituurde uitjes 

 
250 g koningsoesterzwammen 
250 g oesterzwammen 
1 el sesamolie 
1 el sojasaus 
2 el hoisinsaus 
1 tl gerookt paprikapoeder 
1 teentje look, fijngehakt 
1 tl rijstazijn 
Peper en zout naar smaak 

 
1/4 rodekool, superfijn gesneden 
1 rode ui, in superfijne schijfjes 
2 el rijstazijn 
1 tl honing of agavesiroop 
Snuifje zout 

 
3 el mayonaise 
1 el gochujang 
Sap én zeste van een 1/2 limoen 

 
8 bao buns (kant-en-klaar of zelfgemaakt) 
Verse koriander, lente-ui en sesamzaadjes voor de afwerking 
Optioneel: geroosterde pinda’s of gefrituurde uitjes 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pulled paddenstoelen voorbereiden 

  • Scheur de zwammen met de hand in slierten. 
  • Meng met sesamolie, look, sojasaus, hoisinsaus, gerookt paprikapoeder en rijstazijn. 
  • Haal het rekje uit de kleine mand van de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie  en verdeel het mengsel erin. 
  • Stel in op 180°C gedurende 20 minuten en meng halverwege even door. 

Rodekoolpickle maken 

  • Meng de rodekool en rode ui met rijstazijn, honing en een snuifje zout. 
  • Laat minstens 15 minuten marineren voor een frisse, knapperige pickle. 

Gochujang-sausje bereiden 

  • Meng mayonaise, gochujang, limoensap en -zeste tot een gladde saus. 

4. Bao buns stomen 

  • Plaats de bao buns in de grote mand van de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie. 
  • Kies de stoomfunctie en stel in op 10 minuten. 
  • Gebruik de synchronisatie-functie zodat buns en paddenstoelen tegelijk klaar zijn. 

Bao’s vullen & afwerken 

  • Vul de warme bao’s met een royale lepel pulled paddenstoelen. 
  • Voeg een portie rodekoolpickle toe. 
  • Lepel er wat van de gochujangsaus over. 
  • Werk af met koriander, lente-ui, sesamzaadjes en eventueel geroosterde pinda’s of gefrituurde uitjes voor extra crunch. 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.