Bloemkoolrijst met gepofte tomaat en balletjes (en een geordende koelkast)

Favorieten

40min

Wil je zelf aan de slag met bloemkoolrijst met gepofte tomaat en balletjes (en een geordende koelkast)? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met bloemkoolrijst met gepofte tomaat en balletjes (en een geordende koelkast)? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

1 bloemkool
400 g kerstomaatjes
1 pot arrabiata of passata
3 à 4 teentjes look
500 gekruid gehakt
Peper en zout
Een paar takken verse oregano
Boter of olijfolie

1 bloemkool
400 g kerstomaatjes
1 pot arrabiata of passata
3 à 4 teentjes look
500 gekruid gehakt
Peper en zout
Een paar takken verse oregano
Boter of olijfolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak balletjes van het gehakt, bak rondom rond gaar.

Doe de tomaatjes met olijfolie, look, peper en zout in een hoge pan en laat ze poffen op het vuur.

Voeg de arrabiata of passata toe en laat 5 minuten sudderen.

Maak de bloemkool rijst door rauw te cutteren in de keukenrobot.

Strooi het mengsel in een geperforeerde ovenschaal, en stoom voor 10 minuten.

Serveer ze in een grote diepe schotel, besprenkel ze met olijfolie en peper en zout.

Leg er de balletjes op en giet er de tomatensaus over.

Werk af met de oregano.

Social

Make eat share tag