Boterhambeleg: Amandelboter, kids proof hummus, speculoospasta

Favorieten

3-15min

Zelfgemaakte amandelboter, Kids proof kikkererwten hummus én adult versie, gezonde speculoospasta. #backtoschool

Zelfgemaakte amandelboter, Kids proof kikkererwten hummus én adult versie, gezonde speculoospasta. #backtoschool
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Zelfgemaakte amandelboter
400 g geroosterde gepelde amandelen

Kids proof kikkererwten hummus
1 blik kikkererwten
2 el amandelboter
6 el zachte olijfolie
sap van 2 citroenen
snuifje zout
1 kl lookpoeder
1 kl agave

Gezonde speculoospasta
150 g amandelboter
1 el speculaaskruiden
1 el agave
5 el melk

400 g geroosterde gepelde amandelen

1 blik kikkererwten
2 el amandelboter
6 el zachte olijfolie
sap van 2 citroenen
snuifje zout
1 kl lookpoeder
1 kl agave

150 g amandelboter
1 el speculaaskruiden
1 el agave
5 el melk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zelfgemaakte amandelboter: Laat amandelen 15 min cutteren tot een gladde pasta, schraap af en toe bij. Bewaar in een pot in de koelkast.

Kids proof kikkererwten hummus: Mix alle ingrediënten gedurende 3 minuten in de blender, tot een gladde massa. Bewaar in de koelkast in een gesloten pot. Serveer met wortel, selder of appelstukjes…

Gezonde speculoospasta: Mix alle ingrediënten goed onder elkaar, tot gladde massa , eventueel met meer melk als je het slapper wil. Bewaar in een gesloten pot in de koelkast.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.