Chocolate layer cake met chocolade tahin icing

Favorieten

1u + 30min bakken + 1u afkoelen

Next Level

Geniet van een luxueuze chocolate layer pie met chocolade en tahin icing - perfect voor feesten of een gezellige zondag.

Geniet van een luxueuze chocolate layer pie met chocolade en tahin icing - perfect voor feesten of een gezellige zondag.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 10P

Biscuit:
220 g bloem
60 g cacaopoeder
350 g fijne suiker
2 tl baking soda
1 tl bakpoeder
2 tl oploskoffie
Een snufje zout
120 ml neutrale olie
2 eieren
1 tl vanille-extract
240 ml karnemelk
240 ml sterke koffie, afgekoeld

Chocolade icing:
500 g boter, zacht en op kamertemperatuur
200 g bloemsuiker
150 g vloeibare tahin
90 g ongezoete cacaopoeder
100 ml room, op kamertemperatuur
Een snufje zout
Vanille-extract

Biscuit:
220 g bloem
60 g cacaopoeder
350 g fijne suiker
2 tl baking soda
1 tl bakpoeder
2 tl oploskoffie
Een snufje zout
120 ml neutrale olie
2 eieren
1 tl vanille-extract
240 ml karnemelk
240 ml sterke koffie, afgekoeld

Chocolade icing:
500 g boter, zacht en op kamertemperatuur
200 g bloemsuiker
150 g vloeibare tahin
90 g ongezoete cacaopoeder
100 ml room, op kamertemperatuur
Een snufje zout
Vanille-extract

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Klop de eieren en suiker gedurende 5 minuten op.

Meng de droge ingrediënten in een kom en de natte ingrediënten in een andere, inclusief de oploskoffie door de koffie geroerd.

Voeg de droge en natte ingrediënten toe aan de opgeklopte eieren en mix nog een minuut door.

Vet drie identieke bakvormen in en leg eventueel een cirkel bakpapier op de bodem. Verdeel het deeg, dat vrij vloeibaar zal zijn, over de vormen.

Bak 25-30 minuten op 175°C in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Klop alle ingrediënten voor de icing tot een romige en fluffy massa.

Plaats de eerste laag biscuit op je taartschotel, spuit een laag icing van ongeveer 1 cm dik erop, en herhaal met de volgende lagen.

Spuit de zijkanten en bovenkant in met de rest van de icing en strijk glad. Gebruik een getande spatel om textuur aan de icing toe te voegen.

Werk af met geroosterde hazelnoten en wat poedersuiker of cacaopoeder.

Social

Make eat share tag