Citroenmadeleintjes

Favorieten

45min + 3u opstijven

Easy

Heerlijke citroenmadeleintjes die je keuken vullen met de geur van karamel en hazelnoten. Een perfect feelgood recept!

Heerlijke citroenmadeleintjes die je keuken vullen met de geur van karamel en hazelnoten. Een perfect feelgood recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 20 madeleintjes

150 g boter, plus extra om de vorm in te vetten
2 eetlepels honing
3 grote eieren
110 g fijne suiker
15 g kinnekessuiker (lichtbruine basterdsuiker)
zeste van 2 citroenen
135 g zelfrijzende bloem
sap van 1 citroen
bakvorm voor madeleines

150 g boter, plus extra om de vorm in te vetten
2 eetlepels honing
3 grote eieren
110 g fijne suiker
15 g kinnekessuiker (lichtbruine basterdsuiker)
zeste van 2 citroenen
135 g zelfrijzende bloem
sap van 1 citroen
bakvorm voor madeleines

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe boter en honing in een steelpan en laat het schuimen tot het goudbruin wordt en ruikt naar karamel en hazelnoten (hoe het dus echt in het paradijs ruikt).

Klop de eieren met de twee soorten suiker en citroenzeste gedurende 10 minuten op, tot het verdubbeld is in volume. Het hoort mooi wit en schuimig te zijn.

Giet er in een straal het warme honingmengsel bij. Zeef daarna de bloem erover en roer stevig tot alle klonten zijn opgelost. Zet minstens drie uur (mag ook een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Vet de madeleinebakvorm in en verdeel het deeg in de vormpjes. Doe ze niet te vol, want het deeg zal nog rijzen. Bak 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Overgiet met een koffielepel citroensap en laat afkoelen.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.