Confituurtaart

Favorieten

45min

Easy

Confituurtaart of reepjestaart met korstdeeg en het zoete van de abrikozen confituur, een heerlijke klassieker om gemakkelijk thuis te maken.

Confituurtaart of reepjestaart met korstdeeg en het zoete van de abrikozen confituur, een heerlijke klassieker om gemakkelijk thuis te maken.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6p

Korstdeeg
300 g bloem
150 g harde boter in blokjes
1 tl zee zout
1 el suiker
8 cl ijskoud water
Ei

Vulling
190 g abrikozen confituur
1 eitje losgeklopt met scheutje water

Korstdeeg
300 g bloem
150 g harde boter in blokjes
1 tl zee zout
1 el suiker
8 cl ijskoud water
Ei

Vulling
190 g abrikozen confituur
1 eitje losgeklopt met scheutje water

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe alle ingrediënten in een cutter zonder het ei. Laat cutteren zodat de boter fijn onder de bloem zit. Doe het ei erbij en meng nog kort totdat het geheel samenhangt.

Maak een rond stuk plat deeg en pak in plasticfolie. Laat 1 u opstijven in koelkast.

Verwarm je oven voor op 200°C. Rol egaal en dun uit met bloem in een iets meer ovale vorm zodat je de reepjes ook kan uitsnijden. Bebloem je bakvorm en duw het deeg erin, ga er met je deegrol over zodat de zijkanten van deeg eraf zijn.

Klop het eitje los en smeer de rand ermee in. Vul egaal met de confituur en leg er de reepjes kruiselings op. Smeer ook deze in met de dooier.

Bak 15 min aan 200° en 15 min aan 180°. Laat afkoelen.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.