Easy & Healthy Tortilla Quiche

Favorieten

2P

Deze snelle en gezonde tortilla quiche is een budgetvriendelijk alternatief voor een klassieke quiche. Gemaakt met een wrap, eieren, cottage cheese, spinazie en paprika. Perfect voor lunch of diner!

Deze snelle en gezonde tortilla quiche is een budgetvriendelijk alternatief voor een klassieke quiche. Gemaakt met een wrap, eieren, cottage cheese, spinazie en paprika. Perfect voor lunch of diner!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

4 eieren
200 g cottage cheese
1 rode paprika, in blokjes
100 g spinazie
1 grote wrap
150 g geraspte mozzarella
Peper & zout
1 kl gedroogde rozemarijn

4 eieren
200 g cottage cheese
1 rode paprika, in blokjes
100 g spinazie
1 grote wrap
150 g geraspte mozzarella
Peper & zout
1 kl gedroogde rozemarijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbakken van de wrap Verwarm de oven voor op 185°C. Druk de wrap in een quichevorm zodat deze de bodem en randen bedekt. Vul met bakparels of droge bonen en bak 15 minuten voor een krokante bodem. Haal de bakparels eruit en zet apart.

Vulling maken Breek de eieren in een kom, voeg peper, zout en rozemarijn toe en klop los. Meng de cottage cheese erdoor.

Samenstellen & bakken Giet het eimengsel in de voorgebakken wrap. Strooi de paprika en spinazie erover. Verdeel de geraspte mozzarella over de bovenkant en voeg eventueel nog wat rozemarijn toe. Bak de quiche 20-25 minuten op 185°C, tot de kaas goudbruin is en het ei volledig gestold.

Serveren Snijd in stukken en geniet! Deze quiche is ook perfect om mee te nemen in een lunchbox.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.