Schil de knolselder en snij in stukken van 3 à 4 cm.
Snij de look en ui fijn, meng alles met peper en zout en olie onder elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier.
Laat gedurende 30 min roosteren op 180°C tot de knolselder gaar is.
Mix met de bouillon en het klontje boter. Rasp de zeste erover.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en laat even opkoken.
Wil je een dikkere saus, dan kan je eventueel binden met wat maïzena.
Maak insnijdingen in de vetrand van de eendenborstfilets en leg ze in een warme pan.
Het vet gaat smelten. Laat ze zeker 2 à 3 minuten liggen op de vetkant om verder te garen. De pan mag niet te heet zijn, anders gaat het snel verbranden.
Draai dan de eendenborsten om op de vleeskant en bak nog 2 min verder. Leg ze vervolgens op een keukenpapier en laat 5 min rusten alvorens te snijden. Hou ze warm in de oven aan 40°C.
Snij het vlees in schijfjes en dien op met de saus en de puree.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.