Eggs benedict met krokant spek, avocado & hollandaise saus

Favorieten

Download hier mijn GRATIS e-book

Eggs Benedict maken in de airfryer, het zal we lzijn! Krokant spek, romige avocado, een perfect gestoomd eitje en klassieke Hollandaise saus – allemaal bereid met je Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie. Dit gerecht tilt je brunch moment écht naar een hoger niveau. De combinatie van krokante toast, perfect gegaarde eitjes en rijke saus is gewoonweg onweerstaanbaar. Ideaal om indruk te maken op gasten, of om jezelf eens heerlijk te verwennen.

Download hier mijn GRATIS e-bookEggs Benedict maken in de airfryer, het zal we lzijn! Krokant spek, romige avocado, een perfect gestoomd eitje en klassieke Hollandaise saus – allemaal bereid met je Ph ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de Eggs Benedict: 
4 dikke sneetjes vierkant brood (bijv. brioche) 
4 verse scharreleieren (op kamertemperatuur) 
8 sneetjes spek 
2 avocado’s, in plakjes 
Peper en zout 

Voor de Hollandaise saus: 
2 eidooiers 
Sap van 1 citroen 
80 ml water 
150 g zachte boter (op kamertemperatuur) 
Peper en zout 

 
4 dikke sneetjes vierkant brood (bijv. brioche) 
4 verse scharreleieren (op kamertemperatuur) 
8 sneetjes spek 
2 avocado’s, in plakjes 
Peper en zout 

 
2 eidooiers 
Sap van 1 citroen 
80 ml water 
150 g zachte boter (op kamertemperatuur) 
Peper en zout 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Brood & spek roosteren (grote mand): 

  • Leg de 4 sneetjes brood met de 8 sneetjes spek erbovenop in het mandje van de grote mand. 
  • Rooster 5 minuten op 180°C met de Airfry-functie. 
  • Draai halverwege zowel het brood als het spek om voor een gelijkmatige garing. 
  • Plaats daarna brood en spek in de kleine mandop 50°C om warm te houden. 

Eieren stomen (grote mand, stoomfunctie): 

  • Vet 4 rode siliconen cupcakevormpjes licht in. 
  • Breek voorzichtig een ei in elk vormpje. 
  • Plaats de vormpjes in de grote mand
  • Stoom de eitjes 5 minuten met de stoomfunctie. 

Hollandaise saus bereiden (au bain-marie): 

  • Breng een pannetje met een klein laagje water zachtjes aan de kook. 
  • Plaats een hittebestendige kom (inox of glas) erbovenop. 
  • Klop hierin de eidooiers met het citroensap, water, zout en peper tot een luchtige sabayon. 
  • Blijf stevig kloppen tot het mengsel licht schuimig en gebonden is. 
  • Voeg de boter in blokjes toe en blijf kloppen tot de saus mooi glad is. 

Opbouw van de Eggs Benedict: 

  • Leg op elk bord een sneetje geroosterde brioche. 
  • Verdeel er plakjes avocado over. 
  • Leg hierop twee sneetjes krokant spek. 
  • Haal de gestoomde eitjes voorzichtig uit de vormpjes en plaats ze op het spek. 
  • Werk royaal af met de warme Hollandaise saus. 
  • Kruid eventueel licht bij met peper. 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.