Flamingo feesttaart

Favorieten

1u

Medium

Cupcakes! Daar is toch iedereen verlekkerd op. We maakten er een supermooie feesttaart mee!

Cupcakes! Daar is toch iedereen verlekkerd op. We maakten er een supermooie feesttaart mee!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 35 kleine stuks

65 g zachte boter
snuifje zout
100 g kokosbloesemsuiker
10 g maanzaad
1 tl bakpoeder
rasp (enkel het gele laagje) en sap van 1 biocitroen
175 g speltbloem
125 ml (plantaardige) melk
2 eiwitten

65 g zachte boter
snuifje zout
100 g kokosbloesemsuiker
10 g maanzaad
1 tl bakpoeder
rasp (enkel het gele laagje) en sap van 1 biocitroen
175 g speltbloem
125 ml (plantaardige) melk
2 eiwitten

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voeg bij de zachte boter, een snuifje zout, het bakpoeder, maanzaad en kokosbloesemsuiker.

Rasp er het gele laagje van de citroen over en voeg er het citroensap bij.

Klop goed los.

Meng er de helft van de speltbloem onder. Voeg de melk toe en de rest van de speltbloem, meng onder elkaar tot een homogeen deeg.

Klop het eiwit tot schuim.

Meng het onder het deeg.

Giet het deeg in een spuitzak.

Vul de kleine cupcakevormpjes en bak ze 10 minuten op 170°C, laat afkoelen

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.