Fluffy Japanse Pannenkoeken

Favorieten

25min

Next Level

Maak authentieke fluffy Japanse pannenkoeken met dit eenvoudige recept. Perfect voor een luxe ontbijt of een zoete traktatie.

Maak authentieke fluffy Japanse pannenkoeken met dit eenvoudige recept. Perfect voor een luxe ontbijt of een zoete traktatie.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

3 eieren (3 eiwitten en 2 eierdooiers)
20.5 el suiker (10.5 voor het eiwit, 1 voor het dooiermengsel)
50 ml melk
60 g bloem
1 tl bakpoeder
Een snufje zout
Bakspray of boter

3 eieren (3 eiwitten en 2 eierdooiers)
20.5 el suiker (10.5 voor het eiwit, 1 voor het dooiermengsel)
50 ml melk
60 g bloem
1 tl bakpoeder
Een snufje zout
Bakspray of boter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Mix de eiwitten luchtig. Zodra het volume toeneemt, voeg je geleidelijk 1,5 eetlepel suiker toe. Mix de eiwitten tot stijve pieken.

Mix in een andere kom de eierdooiers. Voeg er de melk en 1 eetlepel suiker aan toe. Meng vervolgens de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Vouw daarna de eiwitten heel voorzichtig door het beslag.

Neem een koekenpan, vet die in een met een bakspray of een klontje boter. Schep kleine hoeveelheden van het beslag in de pan. Plaats een deksel op de pan en laat ze een paar minuten op een laag vuur garen.

Als de bovenkant een beetje droog wordt, schep je er een tweede lepel beslag bovenop. Laat dat nog een minuutje garen en draai de pancakes dan voorzichtig om. Gaar de onderkant nog 1 à 2 minuten en dan zijn ze klaar.

Serveer de pannenkoeken met aardbeien of frambozen en garneer met poedersuiker.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.