Frisée salade met blauwe kaas en spekjes

Favorieten

30min

Easy

Frisse salade met blauwe kaas, krokante spekjes en honingdressing. Snel en eenvoudig te bereiden in 30 minuten!

Frisse salade met blauwe kaas, krokante spekjes en honingdressing. Snel en eenvoudig te bereiden in 30 minuten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

SALADE
1 friséesla, gewassen
2 tomaten
4 hardgekookte eitjes, gepeld
350 g blauwe kaas (Achelse blauwe of gorgonzola)
400 g spekjes, in reepjes
250 g boontjes, al dente gekookt

SAUS
2 eetlepels honing
4 eetlepels rodewijnazijn
8 eetlepels arachideolie
1 rode ui, fijngesneden
peper en zout

SALADE
1 friséesla, gewassen
2 tomaten
4 hardgekookte eitjes, gepeld
350 g blauwe kaas (Achelse blauwe of gorgonzola)
400 g spekjes, in reepjes
250 g boontjes, al dente gekookt

SAUS
2 eetlepels honing
4 eetlepels rodewijnazijn
8 eetlepels arachideolie
1 rode ui, fijngesneden
peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Trek de sla in stukjes van 4 à 5 centimeter en verdeel over de borden.

Snijd de tomaten in stukken en leg ze erbij. Verdeel de boontjes erover. Snijd de eitjes doormidden en schik ze eromheen.

Doe de spekjes en de rode ui met een klontje boter in een pan en bak ze krokant. Leg op een keukenpapier en giet het vet weg.

Blus de pan met azijn en roer de honing en olie erbij.

Schep de spekjes weer in de pan en bak nog heel even.

Verdeel de kaas en de spekjes over de borden.

Social

Make eat share tag