Gegrilde asperges uit de oven met citrus, burrata en ansjovis

Favorieten

20min

Easy

Genieten met dit recept voor gegrilde asperges uit de oven, gecombineerd met de romige zachtheid van burrata, de ansjovis, en munt en citrus.

Genieten met dit recept voor gegrilde asperges uit de oven, gecombineerd met de romige zachtheid van burrata, de ansjovis, en munt en citrus.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

500 g witte Belgische asperges
2 bollen burrata
1 bloedappelsien of roze pompelmoes
8 ansjovisfilets in olie
2 el kappertjes
Een scheut olijfolie
Zwarte peper uit de molen
12 blaadjes munt
Fleur de sel

500 g witte Belgische asperges
2 bollen burrata
1 bloedappelsien of roze pompelmoes
8 ansjovisfilets in olie
2 el kappertjes
Een scheut olijfolie
Zwarte peper uit de molen
12 blaadjes munt
Fleur de sel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant af.

Plaats de asperges en de goed afgedepte kappertjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zwarte peper en een snufje zout. Meng goed zodat alles bedekt is met de olie.

Spreid de asperges uit op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten.

Snijd ondertussen de burrata in grove stukken en leg deze in het midden van de borden. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.

Pel de bloedappelsien of pompelmoes, snijd in schijfjes, snijd de ansjovis in kleinere stukjes en snij de munt in fijne reepjes.

Verdeel de gegrilde asperges en gepofte kappertjes over de burrata. Voeg de ansjovis, citrusfruit, en munt toe. Druppel nog wat extra olijfolie over het gerecht voor het serveren. Smakelijk!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.