Geitenkaasrol met Basilicum en Pistaches op Crackers met Groene Zaden

Favorieten

1u30

Next Level

Op zoek naar een verrassend aperitiefhapje? Probeer deze geitenkaasrol met basilicum en pistaches op knapperige crackers!

Op zoek naar een verrassend aperitiefhapje? Probeer deze geitenkaasrol met basilicum en pistaches op knapperige crackers!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Geitenkaasrol:
2 verse geitenkaasjes
1 bosje basilicum
2 handjes pistaches
2 bosuitjes
1 theelepel versgemalen zwarte peper

Crackers met Groene Zaden:
80 g spinazie
80 g waterkers
250 ml water
50 g chiazaad
1,5 kopje gemengde zaden (chiazaad, gemalen lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten)
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gedroogde dragon
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel zout

Geitenkaasrol:
2 verse geitenkaasjes
1 bosje basilicum
2 handjes pistaches
2 bosuitjes
1 theelepel versgemalen zwarte peper

Crackers met Groene Zaden:
80 g spinazie
80 g waterkers
250 ml water
50 g chiazaad
1,5 kopje gemengde zaden (chiazaad, gemalen lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten)
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gedroogde dragon
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Crackers met Groene Zaden: Mix de spinazie en waterkers met het water tot je een gladde smoothie hebt.

Meng de zaden en kruiden door de spinaziesmoothie.

Verdeel het mengsel in een dunne laag tussen twee vellen bakpapier, verwijder het bovenste vel en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 120°C. Keer om na 40 minuten en bak verder tot ze knapperig zijn.

Geitenkaasrol: Meng de geitenkaas met de helft van de fijngehakte basilicum, pistaches, bosuitjes en zwarte peper in een keukenmachine tot een romige textuur.

Vorm een compacte rol van het mengsel en laat opstijven in de koelkast.

Rol de geitenkaasrol door de resterende basilicum voor een mooie groene korst.

Serveer met de crackers met groene zaden en geniet ervan!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.