Gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjes

Favorieten

15min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjes? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met deze gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjes? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 slakroppen
250g erwtjes (of diepvries)
1 bussel lente-uitjes
1 citroen
30g boter
2 el zonnebloemolie
peper en zout

4 slakroppen
250g erwtjes (of diepvries)
1 bussel lente-uitjes
1 citroen
30g boter
2 el zonnebloemolie
peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Dompel de erwtjes in kokend water en giet ze af zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze schrikken in ijskoud water.

Verwijder de buitenste bladeren van de slakroppen (bewaar ze om er soep mee te maken). Snijd de slaharten in 4 en bak ze rondom goudbruin op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met de gesmolten boter. Breng ze op smaak en haal ze uit de pan.

Kort de lente-uitjes een beetje in en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in dezelfde pan en voeg zonnebloemolie toe. Voeg de uitgelekte erwtjes toe, breng op smaak, meng 1 min. en haal van het vuur. Doe de slaharten terug in de braadpan.

Besprenkel met citroensap en dien warm op als bijgerecht bij kip, gegrilde vis, …

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.