Gestoomde dimsum met garnalen & spicy geroosterde edamamebonen

Favorieten

30min

Medium

Download hier mijn GRATIS e-book

Als je net zoals ik fan bent van dimsum én een nieuwe Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie in huis hebt gehaald, dan is dit recept echt iets voor jou. In de grote mand maken we heerlijke gestoomde dimsum met garnalen klaar. In de andere mand roosteren we de gemarineerde edamame boontjes spicy én knapperig. Dankzij de synchronisatieknop is alles tegelijkklaar – handig én lekker! Waar zijn mijn dimsum lovers???

Download hier mijn GRATIS e-bookAls je net zoals ik fan bent van dimsum én een nieuwe Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie in huis hebt gehaald, dan is dit recept echt iets voor jou. In de gr ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 3P - 12 stuks

Voor de dimsum (ca. 12 stuks) 
250 g rauwe grote garnalen (gepeld en schoongemaakt) 
2 lente-uien, fijn gesneden 
1 teentje knoflook, in schijfjes 
2 el sojasaus 
1 kl sesamolie 
1 tl verse gember, in stukjes 
Snufje witte peper 
1 pakje wontonvellen 
Enkele blaadjes ijsbergsla (om onder de dimsum te leggen tijdens het stomen) 

Voor de spicy edamame 
300 g edamame (diepvries, ongepeld) 
1 el sojasaus 
1 el sesamolie 
0.5 el sriracha (of meer naar smaak) 
1 tl honing of agavesiroop 
1 tl geroosterde sesamzaadjes (optioneel) 
Sap van ½ limoen + de zeste 

 
250 g rauwe grote garnalen (gepeld en schoongemaakt) 
2 lente-uien, fijn gesneden 
1 teentje knoflook, in schijfjes 
2 el sojasaus 
1 kl sesamolie 
1 tl verse gember, in stukjes 
Snufje witte peper 
1 pakje wontonvellen 
Enkele blaadjes ijsbergsla (om onder de dimsum te leggen tijdens het stomen) 

 
300 g edamame (diepvries, ongepeld) 
1 el sojasaus 
1 el sesamolie 
0.5 el sriracha (of meer naar smaak) 
1 tl honing of agavesiroop 
1 tl geroosterde sesamzaadjes (optioneel) 
Sap van ½ limoen + de zeste 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stap 1: Edamame voorkoken (grote mand– stoomfunctie) 

  1. Plaats de bevroren edamame in het mandje van de grote mand (stoomfunctie). 
  2. Stel in op 100°C gedurende 5 minuten om ze zacht te stomen. 
  3. Haal ze eruit en laat even uitlekken. 
  4. Meng de edamame met sojasaus, sesamolie, sriracha, honing, limoensap en -zeste (en eventueel sesamzaadjes). 
  5. Giet het mengsel in de kleine manden rooster 10 minuten op 175°C. 

Stap 2: Dimsum voorbereiden 

  1. Hak de garnalen samen met lente-ui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en peper in een keukenmachine tot een grof mengsel. 
  2. Schep telkens een koffielepel van het mengsel in het midden van een wontonvel. 
  3. Maak de randjes licht vochtig met wat water en vouw dicht tot een buideltje of halve maan. 
  4. Bekleed het mandje van de grote mandmet blaadjes sla en leg de dimsum erin, met voldoende tussenruimte. 
  5. Stel de stoomfunctie in op 100°C gedurende 10 minuten. 

Stap 3: Synchroniseren en stomen/bakken 

  1. Zet de synchronisatieknop aan. 
  2. Start beide manden tegelijk. 
  3. Serveer alles warm – smakelijk! 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.