Gestoomde zalmfilet met groene asperges en krieltjes

Favorieten

30min

Easy

De meest simpele manier om asperges en zalm klaar te maken! Een klein beetje voorbereiden, alles in een schotel leggen, stomen en klaar!

De meest simpele manier om asperges en zalm klaar te maken! Een klein beetje voorbereiden, alles in een schotel leggen, stomen en klaar!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 zalmfilets van ongeveer 180g per persoon
1 kg grote groene asperges
400 g krieltjes

Bieslook-mosterd dressing:
2 el mosterd
1 el honing
4 el koolzaadolie
sap en zeste van 1 citroen
peper en zout
1 bot bieslook, fijn gesneden

4 zalmfilets van ongeveer 180g per persoon
1 kg grote groene asperges
400 g krieltjes

2 el mosterd
1 el honing
4 el koolzaadolie
sap en zeste van 1 citroen
peper en zout
1 bot bieslook, fijn gesneden

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kruid de zalmfilets met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.

Snij 1 cm af van de uiteinden van de asperges (groene asperges hoeven niet geschild te worden). Trek er wel de stugge driehoekige blaadjes af. 

Leg ze langs de zalmfilets.

Snij de gewassen krieltjes doormidden en voeg ze toe.

Stoom gedurende 15 minuten.

Meng ondertussen alles voor de dressing.

Verdeel over de borden en serveer er de frisse vinaigrette bij.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.