1. Cowboy Butter maken
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Meng alle ingrediënten grondig met een vork of spatel tot een smeuïge massa.
Schep in een potje of rol in huishoudfolie tot een worstvorm. Laat opstijven in de koelkast.
Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
2. Asperges en krieltjes stomen (grote mand)
Schil de asperges en breek de houtige uiteinden af. Snijd in drieën.
Was de krieltjes grondig en halveer ze. Leg asperges en krieltjes in de grote mand
Stel in op 25 minuten stomen bij 100°C. Tip: vries schillen en uiteindes in voor aspergeroomsoep.
3. Varkensgebraad vullen en bakken (kleine mand)
Snijd het gebraad open tot een rechthoekige lap.
Besmeer met een laag Cowboy Butter.
Verdeel de pecorino erover en rol op. Bind vast met keukentouw.
Wrijf de buitenkant lichtjes in met extra Cowboy Butter.
Leg het gebraad in de kleine mand en bak 45 minuten op 155°C.
Activeer de synchronisatiefunctie.
Voeg de eieren toe aan de stoommand tijdens de laatste 6 minuten (8 min bij grotere eieren).
4. Aspergesalade afwerken
Haal asperges en krieltjes uit de mand, doe in een schaal.
Koel eieren af in ijswater, pel en halveer ze.
Meng alles met olijfolie, ciderazijn, peper, zout en fijngehakte kervel. Twist op de klassieker: olijfolie i.p.v. boter, en kervel i.p.v. peterselie.
5. Serveren
Laat het gebraad 5 minuten rusten.
Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in plakken.
Serveer met de lauwe salade en een extra lepel Cowboy Butter erbovenop.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.