Verwarm de oven voor op 180°C. Was de rabarber (rode rabarber hoef je niet te schillen), verwijder de uiteinden en snijd ze in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de rabarber op. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de rietsuiker. Bestrooi er de rabarber mee en voeg de geschraapte vanillestokjes toe. Schuif ± 30 min. in de oven tot de rabarber mals is. Laat ze afkoelen.
Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de mascarpone, de agavesiroop, 1 el fijngeraspte sinaasappelzeste en het sap van0.5 sinaasappel. Klop de room lichtjes op tot yoghurtdikte en spatel hem onder de mascarpone.
Breek de zandkoekjes in grote stukken. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in 2. Verdeel ruim de helft van de aardbeien over de bodem van 6 glazen. Voeg de rabarber, de koekjes en de room toe. Werk af met de rest van de aardbeien en serveer.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.