Tiramisu met rabarber, aardbeien en mascarpone

Favorieten

40min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze tiramisu van rabarber, aardbeien en mascarpone? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met deze tiramisu van rabarber, aardbeien en mascarpone? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

1 bos rabarber (750 g)
500g aardbeien
1 bio sinaasappel
250g mascarpone
2,5dl bio room (35 % V.G.)
1 pak sprits zandkoekjes (175 g)
150g rietsuiker
1 el agavesiroop
2 vanillestokjes

1 bos rabarber (750 g)
500g aardbeien
1 bio sinaasappel
250g mascarpone
2,5dl bio room (35 % V.G.)
1 pak sprits zandkoekjes (175 g)
150g rietsuiker
1 el agavesiroop
2 vanillestokjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de rabarber (rode rabarber hoef je niet te schillen), verwijder de uiteinden en snijd ze in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de rabarber op. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de rietsuiker. Bestrooi er de rabarber mee en voeg de geschraapte vanillestokjes toe. Schuif ± 30 min. in de oven tot de rabarber mals is. Laat ze afkoelen.

Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de mascarpone, de agavesiroop, 1 el fijngeraspte sinaasappelzeste en het sap van0.5 sinaasappel. Klop de room lichtjes op tot yoghurtdikte en spatel hem onder de mascarpone.

Breek de zandkoekjes in grote stukken. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in 2. Verdeel ruim de helft van de aardbeien over de bodem van 6 glazen. Voeg de rabarber, de koekjes en de room toe. Werk af met de rest van de aardbeien en serveer.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.