Controleer de zalm op graten en verwijder ze met een pincet.
Leg de zalmflank in een geschikte schaal.
Meng alle ingrediënten voor de zout-kruiden mengeling in een kom en verdeel de helft, in een egale laag, over de zalm.
Snijd de rode biet in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de zalm.
Verdeel de rest van de zoutmengeling egaal over de rode bieten.
Plaats een plank in de schaal en leg er wat gewicht op.
Laat de zalm minimaal 1 dag en maximaal 2 dagen pekelen.
Haal de zalm uit de schaal en spoel hem grondig af met koud water.
Bewaar de zalm altijd ingepakt in plasticfolie of vacuüm in de koelkast.
Snijd voor het serveren fijne plakjes van de zalm (lichtjes schuin naar beneden tot aan het vel) en leg ze op een bord.
Meng de zure room met mierikswortel en serveer dit met toastjes, partjes citroen en versgemalen zwarte peper.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.