Groene curry met kip, basilicum en sugarsnaps met jasmijn-maïsrijst

Favorieten

1 uur

Medium

Download hier mijn GRATIS e-book

Deze groene curry is zó lekker én makkelijk klaar te maken. Met kip, sugarsnaps, basilicum en daarnaast geurige jasmijnrijst met zoete maïs is dit gerecht boordevol smaak en groenten. En het beste? Alles wordt perfect tegelijkertijd bereid in je Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie dankzij de synchronisatiefunctie. Snel, makkelijk én gezond — daar houden we van!

Download hier mijn GRATIS e-bookDeze groene curry is zó lekker én makkelijk klaar te maken. Met kip, sugarsnaps, basilicum en daarnaast geurige jasmijnrijst met zoete maïs is dit gerecht boordevol sma ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de jasmijn-maïsrijst (kleine mand): 
210 g jasmijnrijst 
350 ml water 
Snufje zout 
2 voorgekookte maïskolven 
1 el neutrale olie of sesamolie 
1 el sushiazijn 

Voor de groene curry (grote mand– bakaccessoire): 
800 g kippenboutfilets, in blokjes 
1–2 el groene currypasta (naar smaak) 
400 ml kokosroom 
1 ui, fijn gesneden 
3 teentjes knoflook, fijngehakt 
250 g sugarsnaps 
250 g diepvrieserwtjes, ontdooid 
1 tl vissaus 
1 bosje Thaise basilicum 

Afwerking: 
Sap en zeste van 1 limoen 

 
210 g jasmijnrijst 
350 ml water 
Snufje zout 
2 voorgekookte maïskolven 
1 el neutrale olie of sesamolie 
1 el sushiazijn 

 
800 g kippenboutfilets, in blokjes 
1–2 el groene currypasta (naar smaak) 
400 ml kokosroom 
1 ui, fijn gesneden 
3 teentjes knoflook, fijngehakt 
250 g sugarsnaps 
250 g diepvrieserwtjes, ontdooid 
1 tl vissaus 
1 bosje Thaise basilicum 

 
Sap en zeste van 1 limoen 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rijst stomen 

  • Doe de jasmijnrijst samen met het water en een snufje zout in het bakaccessoire van de grote mand. 
  • Stoom de rijst 20 minuten met de Steam-functie van je Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie 
  • Snijd intussen de maïskorrels van de kolven: zet de kolven rechtop op een plank en snijd er langs de kolf naar beneden. 
  • Meng de maïskorrels met de gestoomde rijst, olie en sushiazijn. Schep alles in de kleine mand (zonder roostertje). 

Curry voorbereiden (grote mand) 

  • Meng de kip met de currypasta, ui, knoflook en vissaus. 
  • Doe dit mengsel in het bakaccessoire van de grote manden bak 20 minuten met de Airfry-functie. Roer tussendoor even om. 
  • Voeg daarna de sugarsnaps, erwtjes en de helft van de Thaise basilicum toe. Meng goed door elkaar. 

synchronisatie 

  • Stel de curry in op (grote mand  Steam & Fry, 185 °C, 20 minuten. 
  • Stel de rijst in op (kleine mand 175 °C, 15 minuten. 
  • Druk op de synchronisatietoets en start het programma. 
  • Roer tussentijds een keer door beide manden voor gelijkmatige garing. 

Serveren 

  • Werk de curry af met limoensap en -zeste. 
  • Garneer met extra Thaise basilicum. 
  • Serveer de warme rijst naast of onder de curry. 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.