Groene gazpacho met feta

Favorieten

15min

Easy

Zon of geen zon, deze gazpacho geeft een zalig lentegevoel! Romig, toch fris en met die feta en munt erbij, is het pas helemaal af!

Zon of geen zon, deze gazpacho geeft een zalig lentegevoel! Romig, toch fris en met die feta en munt erbij, is het pas helemaal af!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 12 tasjes

Gazpacho:
1 komkommer

4 lente uitjes

0.5 groene paprika

1 groen pepertje

1 avocado

250 gr. Griekse yoghurt

2 tenen look (of poeder als je gevoelig bent )

2 el limoensap

2 el witte wijn azijn

400 ml koud water

pezo

4 el olijfolie

Fetacrème:
100 gr. feta

2 el zure room

2 el melk

zwarte peper

Garnituur:
2 el olijfolie

1 tl piment d’espelette

paar blaadjes munt

150 gr. handgepelde garnalen

Gazpacho:
1 komkommer

4 lente uitjes

0.5 groene paprika

1 groen pepertje

1 avocado

250 gr. Griekse yoghurt

2 tenen look (of poeder als je gevoelig bent )

2 el limoensap

2 el witte wijn azijn

400 ml koud water

pezo

4 el olijfolie

Fetacrème:
100 gr. feta

2 el zure room

2 el melk

zwarte peper

Garnituur:
2 el olijfolie

1 tl piment d’espelette

paar blaadjes munt

150 gr. handgepelde garnalen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Gazpacho: Was de groenten en kruiden

Doe alles voor de gazpacho in grof gesneden in de blender.

Laat draaien tot een zijdezachte textuur.

Heb je enkel staafmixer : zeef dan eventueel door.

Houd koel in koelkast.

Fetacrème: Plet de feta in een diep bord , roer er de melk en zure room door, kruid met verse peper.

Het moet licht vloeibaar zijn

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.