Groene pannenkoeken

Favorieten

40min

Easy

Heerlijke pannenkoeken met kruiden en wilde (eetbare!) planten uit de tuin of de berm

Heerlijke pannenkoeken met kruiden en wilde (eetbare!) planten uit de tuin of de berm
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8-10 medium stuks

Kruiden en wilde (eetbare!) planten uit de tuin of de berm: duizendblad (Achillea), klavertjes, Oost-Indische kers (bloemen en blaadjes), mosterd-blad (bloemen), rucola (bloemen en blaadjes), dille, jong paardenbloemblad, komkommerkruid… alles samen goed voor 2 flinke koppen.
250 ml halfvolle melk
2 eieren
1 tl suiker
1 tl zout
120 g bloem
1 el arachideolie

Om te bakken
arachideolie

Kruiden en wilde (eetbare!) planten uit de tuin of de berm: duizendblad (Achillea), klavertjes, Oost-Indische kers (bloemen en blaadjes), mosterd-blad (bloemen), rucola (bloemen en blaadjes), dille, jong paardenbloemblad, komkommerkruid… alles samen goed voor 2 flinke koppen.
250 ml halfvolle melk
2 eieren
1 tl suiker
1 tl zout
120 g bloem
1 el arachideolie


arachideolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pannenkoeken zijn quickies: het beslag is in een paar minuten gemaakt. Je hebt meer tijd nodig om de kruiden te plukken en de pannenkoeken effectief te bakken.

Ga op kruidenjacht.

Was de kruiden, ontdoe ze van de harde steeltjes, giet er de melk bij en mix zo fijn mogelijk.

Klop de eieren los en voeg de suiker en het zout toe.

Voeg de bloem en de olie toe en giet er al roerend de gemixte kruiden bij.

Laat minstens een half uur staan, zodat de kruiden hun smaak helemaal kunnen afgeven.

Een half uur later
Giet het beslag door een zeef om er de restjes kruiden uit te halen.

Zet een pan met antikleeflaag op een middelhoog vuur en doe er wat olie in.

Giet een soeplepel beslag in de pan – leg een voldoende dikke laag.

Laat de pannenkoek rustig garen en draai hem om. Leg op een bord en sluit meteen af met huishoudfolie, zo blijven de pannenkoeken fris van kleur en lekker mals.

Bak het beslag op.

Serveer koud, puur natuur, of beleg ze met een heel zachte, neutrale kaas: probeer de smaak van de subtiele kruiden te behouden!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.