Grote garnalen met salie

Favorieten

10min

Easy

Een zalig voorgerecht. De salie geeft een unieke smaak aan de garnalen. Wil je er zelf mee aan de slag? Ontdek het volledige recept hier!

Een zalig voorgerecht. De salie geeft een unieke smaak aan de garnalen. Wil je er zelf mee aan de slag? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

24 grote, ongekookte en ongepelde garnalen
1 el olijfolie
Een handvol verse salieblaadjes
5 teentjes look
1 tl fleur de sel
1 tl citroensap

24 grote, ongekookte en ongepelde garnalen
1 el olijfolie
Een handvol verse salieblaadjes
5 teentjes look
1 tl fleur de sel
1 tl citroensap

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Spoel de grote garnalen af onder de kraan.

Zet een vuurvaste schaal op de barbecue en warm daarin de olijfolie op.

Voeg de salieblaadjes toe en bak ze tot ze wat knapperig zijn.

Doe dan de volledige, ongepelde teentjes look erbij en roer alles goed door elkaar.

Laat de garnalen aan beide kanten kort bakken in het mengsel.

Haal ze uit de olie, samen met de look en de salie. Kruid voor het opdienen met fleur de sel en enkele druppels citroensap.

Social

Make eat share tag