Hamburger met verse saus

Favorieten

30min

Easy

Zelf hamburgers maken is altijd feest! Een zacht broodje, een sappige vleesburger en een zelfgemaakt sausje erbij! Ontdek het recept hier!

Zelf hamburgers maken is altijd feest! Een zacht broodje, een sappige vleesburger en een zelfgemaakt sausje erbij! Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 zachte hamburger broodjes
4 rundsburgers
Klont boter
Peper en zout
Schijfjes grote zoetzure augurk
Bicky-uitjes
1 grote tomaat in schijfjes
1 zoete ui in fijne ringen
¼ ice berg sla in fijne sliertjes

Verse saus:
4 el verse mayonnaise
3 el tomaten ketchup
1 ajuin fijn gesneden
1 kl mosterd
1 kl paprika poeder
2 el fijn gesneden zoetzure augurk

4 zachte hamburger broodjes
4 rundsburgers
Klont boter
Peper en zout
Schijfjes grote zoetzure augurk
Bicky-uitjes
1 grote tomaat in schijfjes
1 zoete ui in fijne ringen
¼ ice berg sla in fijne sliertjes

Verse saus:
4 el verse mayonnaise
3 el tomaten ketchup
1 ajuin fijn gesneden
1 kl mosterd
1 kl paprika poeder
2 el fijn gesneden zoetzure augurk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alles voor de saus onder elkaar.

Snij de broodjes doormidden en bak de binnenkant even aan in een koekenpan of steek ze even in de oven.

Snij de burgers doormidden, maak er balletjes van en druk ze tussen plastiek folie weer rond en dun, dezelfde grootte als de broodjes.

Bak de burgers in klontje boter kort en krachtig aan, saignant, en kruid met peper en zout.

Smeer saus op het onderste deel van de burger.

Leg het vlees erop, daarop de sla, augurk, uitjes, tomaat.

Bestrijk het deksel van de burger met saus, en leg erboven op.

Hap binnen, smakelijk!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.