Rode bieten vacuüm trekken:
Schil de rode biet, snij in stukken.
Maak een zak door van de plastiek rol een stuk af te snijden, en te sealen.
Doe er de rode bieten en het snuifje zout in.
Trek vacuüm en stoom 1u30 op 95°.
Leg in ijswater, droog af, en bewaar in de koelkast of in de freezer.
De bieten zijn nu klaar voor consumptie of te verwerken in een bereiding.
Hummus:
Doe de rode biet samen met de ingrediënten in een blender en cutter, of mix alles fijn met een staafmixer.
Proef en kruid af.
Giet in een half diep bord, strooi er de granaatappelpitjes op en werk rijkelijk af met je beste olijfolie en citroentijm.
Serveer met bv rauwe selder sticks of met zelfgemaakte crackers.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.