Hummus van kikkererwten met geroosterde chili-aubergine en munt

Favorieten

30min.

Easy

Geniet van romige hummus met geroosterde chili-aubergine en munt. Een eenvoudig en gezond recept voor een smaakvolle dip.

Geniet van romige hummus met geroosterde chili-aubergine en munt. Een eenvoudig en gezond recept voor een smaakvolle dip.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

150 g gedroogde kikkererwten
1 blaadje laurier
Tijm
1 tl bicarbonaatpoeder
1 tl zout

1 teen knoflook
Sap van 1 citroen
1 tl zout
5-6 gecrushte ijsblokjes
3 el zachte olijfolie (bv. arbequina)

1 aubergine
1 tl chilipoeder
1 tl zout
3 el olijfolie

10 blaadjes munt
1 pak rozemarijn crackers of crackers naar keuze

150 g gedroogde kikkererwten
1 blaadje laurier
Tijm
1 tl bicarbonaatpoeder
1 tl zout

1 teen knoflook
Sap van 1 citroen
1 tl zout
5-6 gecrushte ijsblokjes
3 el zachte olijfolie (bv. arbequina)

1 aubergine
1 tl chilipoeder
1 tl zout
3 el olijfolie

10 blaadjes munt
1 pak rozemarijn crackers of crackers naar keuze

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet de kikkererwten een dag van tevoren in ruim water.

Giet ze de volgende dag af. Kook ze, in een ruime pot vers water, met look, laurier, tijm en bicarbonaatpoeder tot ze zacht zijn (ongeveer 25 minuten), verwijder de look en laurier, laat goed uitlekken.

Rasp de look, voeg zout en citroensap toe, meng goed.

Doe de kikkererwten in een keukenrobot en laat al eens goed fijn mengen. Voeg het citroenmengsel, de gecrushte ijsblokjes en 3 el olijfolie toe, mix tot een romige textuur.

Proef, kruid eventueel bij en schep over in een kommetje.

Snijd de aubergine in plakjes, besprenkel met zout, chilipoeder en olijfolie, rooster 12-15 minuten op 190°C, laat afkoelen en leg in het midden van de hummus.

Rol de muntblaadjes op en snijd fijn, strooi over de hummus.

Serveer met crackers naar keuze.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.