Italiaans stoofvlees met stoemp van prei, pastinaak en rozemarijn

Favorieten

2u30

Next Level

Heerlijk stoofvlees met een rijke saus van rode wijn en tomaten, geserveerd met smeuïge pastinaak-prei stoemp. Klaar in 2,5 uur!

Heerlijk stoofvlees met een rijke saus van rode wijn en tomaten, geserveerd met smeuïge pastinaak-prei stoemp. Klaar in 2,5 uur!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

STOOFVLEES
1200 g rundsstoofvlees
peper en zout
klontje boter
1 fijngesneden grote zoete ui
3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
2 eetlepels bloem
300 ml rode wijn
300 ml kalfsfond
400 g tomatenblokjes uit blik
1 koffielepel gedroogde oregano
5 kruidnagels
1 à 2 eetlepels balsamicocrème
70 g geconcentreerde tomatenpuree

STOEMP
600 g pastinaak geschild en grof gesneden
600 g fijngesneden preistengels
2 teentjes fijngesnipperde knoflook
1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
3 eetlepels zachte olijfolie
klontje boter
peper en zout

STOOFVLEES
1200 g rundsstoofvlees
peper en zout
klontje boter
1 fijngesneden grote zoete ui
3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
2 eetlepels bloem
300 ml rode wijn
300 ml kalfsfond
400 g tomatenblokjes uit blik
1 koffielepel gedroogde oregano
5 kruidnagels
1 à 2 eetlepels balsamicocrème
70 g geconcentreerde tomatenpuree

STOEMP
600 g pastinaak geschild en grof gesneden
600 g fijngesneden preistengels
2 teentjes fijngesnipperde knoflook
1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
3 eetlepels zachte olijfolie
klontje boter
peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Dep het vlees droog. Kruid met peper en zout. Smelt de boter in een gietijzeren pan. Kleur het vlees goed rondom aan. Doe dit in twee porties, zodat je niet te veel vlees in de pan hebt en het goed kan kleuren.

Haal het vlees uit de pan en bak de zoete ui en knoflook glazig in dezelfde pan.

Voeg het vlees weer toe en bestrooi met bloem. Roer goed tot alle bloem verdwenen is. Voeg rode wijn, kalfsfond, tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Roer nog eens goed om, kruid met peper en zout, oregano, kruidnagel en balsamicocrème.

Laat het stoofvlees minstens 1 uur sudderen onder een deksel op een zacht vuurtje, totdat het zacht is. Roer af en toe.

Kook de pastinaak gaar in gezouten water en giet af.

Stoof ondertussen de prei in 15 minuten zacht in een grote kookpan met knoflook en rozemarijn in olijfolie. Zet er af en toe een deksel op als het te hard gaat.

Stamp er de zachte pastinaak en een klontje boter door en kruid met peper en zout.

Zet alles op tafel en deel uit.

Social

Make eat share tag