Linguini met asperges en krokante spekjes

Favorieten

40min

Easy

Carbonara maar dan met asperges en spekjes, oh boy! Wil je zelf aan de slag met deze linguini? Ontdek het volledige recept hier!

Carbonara maar dan met asperges en spekjes, oh boy! Wil je zelf aan de slag met deze linguini? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

500 g linguini
4 witte dikke asperges per persoon
500 gr. dikke sneden vers spek, ontzwoerd en in blokjes gesneden
6 dooiers
200 gr. shitake paddestoelen
3 el zure room
zwarte peper en zeezout

1 bot platte peterselie
Olijfolie
150 g geschilferde parmezaan

500 g linguini
4 witte dikke asperges per persoon
500 gr. dikke sneden vers spek, ontzwoerd en in blokjes gesneden
6 dooiers
200 gr. shitake paddestoelen
3 el zure room
zwarte peper en zeezout

1 bot platte peterselie
Olijfolie
150 g geschilferde parmezaan

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de witte asperges, snij de kontjes eraf, snij ze schuin.

Bak de spekjes krokant. Hou ze opzij.

Bak in dezelfde pan de in stukken gesneden shitake.

Kook de pasta al dente in gezouten kokend water. Voeg er na 4 min. de asperges aan toe en laat terug tot het kookpunt komen en kook ze samen nog 3 min. gaar.

Doe de spekjes terug in de pan. Kruid met peper en zout. Voeg zure room toe en zet het vuur af.

Meng er de uitgelekte pasta en asperges onder, samen met een pollepel kookvocht.

Giet in een schaal.

Social

Make eat share tag