Loempia van Scampi met Nuoc Cham Saus

Favorieten

30min

Next Level

Maak overheerlijke scampi loempia's met een Vietnamese Nuoc Cham saus.

Maak overheerlijke scampi loempia's met een Vietnamese Nuoc Cham saus.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

24 stuks Black Tiger scampi’s
1 pakje loempia vellen
1 gemengd slaatje
1 bos radijzen
1 eiwit

Voor de Nuoc Cham saus:
3 el vissaus
0.5 verse Thaise chili
2 el rietsuiker
6 el warm water
2 el limoensap
1 teen knoflook

24 stuks Black Tiger scampi’s
1 pakje loempia vellen
1 gemengd slaatje
1 bos radijzen
1 eiwit

Voor de Nuoc Cham saus:
3 el vissaus
0.5 verse Thaise chili
2 el rietsuiker
6 el warm water
2 el limoensap
1 teen knoflook

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Los de suiker op in het warme water. Snijd de chili en knoflook fijn en meng deze in een kommetje met het suikerwater en alle andere ingrediënten voor de saus. Zet opzij.

Was de radijzen en maak enkele insnijdingen. Laat ze weken in ijswater.

Pel de scampi’s maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal en maak enkele insnijdingen aan de binnenkant, zodat de scampi recht opgerold kan worden.

Snijd de loempia vellen diagonaal doormidden tot driehoeken. Bewaar ze op elkaar gelegd om uitdrogen te voorkomen.

Smeer een dun laagje losgeklopt eiwit op een deeglapje. Leg daarop de scampi, met het staartje net buiten de rand.

Rol het deeg op, vouw de hoek naar binnen en rol volledig dicht. Herhaal met alle scampi’s.

Verwarm de friteuse voor op 185°C. Bak de loempia’s ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Arrangeer de sla en radijsjes in waaiervorm op een groot bord. Plaats de loempia’s en saus erbij. Serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.