Luikse wafel

Favorieten

1 uur rijzen - 30 min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze Luikse wafels? Dit is een recept om zelf eens die heerlijke wafels thuis te maken, wat een feest!

Wil je zelf aan de slag met deze Luikse wafels? Dit is een recept om zelf eens die heerlijke wafels thuis te maken, wat een feest!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 20 stuks

750 g zelfrijzende bloem
170 ml melk op kamertemperatuur
100 ml spuitwater
70 g verse gist
3 eieren en 2 dooiers
1 tl zout
1 vanillestok
400 g zachte boter
500 g parelsuiker

750 g zelfrijzende bloem
170 ml melk op kamertemperatuur
100 ml spuitwater
70 g verse gist
3 eieren en 2 dooiers
1 tl zout
1 vanillestok
400 g zachte boter
500 g parelsuiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng gist, melk en zout onder elkaar.

Doe dit dan met alle andere ingrediënten, behalve de parelsuiker, in een kom.

Meng met de haak en laat 5’ goed doorkneden tot het deeg loskomt van de kanten, bestuif eventueel met wat extra bloem, laat 1 u rusten en rijzen.

Voeg de parelsuiker toe en meng opnieuw.

Verwarm je wafelijzer en smeer het in met wat olie, leg er hoopjes deeg op en bak de wafels een 2-tal minuutjes goudbruin.

Verwijder tussen de bakbeurten de gekarameliseerde suiker anders gaat die na een tijdje verbranden.

Naargelang je wafelijzer bepaal je maar zelf hoe groot je ze wil.

Ik hou wel van kleine cutiepies !

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.