Meringues met earl grey tea

Favorieten

55min

Easy

Knapperige Earl Grey-meringue lange vingers, heerlijk bij koffie of thee. Makkelijk te maken, met variatiemogelijkheden.

Knapperige Earl Grey-meringue lange vingers, heerlijk bij koffie of thee. Makkelijk te maken, met variatiemogelijkheden.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 eiwitten 200 g rietsuiker 1 el Earl Grey-thee (of andere kruiden/theesoorten naar keuze)

4 eiwitten 200 g rietsuiker 1 el Earl Grey-thee (of andere kruiden/theesoorten naar keuze)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 140 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meringue maken: Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de rietsuiker toe en klop door tot een gladde, glanzende meringue ontstaat.

Lange vingers vormen: Schep de meringue in een spuitzak of gebruik een lepel om lange vingers van ongeveer 10 cm op het bakpapier te vormen.

Aftoppen met Earl Grey: Strooi de Earl Grey-thee (of je gekozen kruid/thee) gelijkmatig over de meringues.

Bakken: Bak de meringues 40 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten stevig aanvoelen, maar nog licht in het midden.

Afkoelen en bewaren: Laat de meringues volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze daarna in een luchtdichte doos om knapperigheid te behouden.

Social

Make eat share tag