Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen

Favorieten

30min

Easy

Wil je zelf aan de slag met miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

140 g gerookte eendenborst in sneetjes
1 schaaltje tuinkers
6 miniburgerbroodjes natuur
100 g roquefort
50 g fijne augurken

Voor de chutney:
1 zachte ui
200 g gekookte rode bieten
150 g frambozen ❄
1 el honing
3 el crème de cassis
1 el Xeres-azijn
2 el olijfolie
2 takjes tijm
Peper en zout

140 g gerookte eendenborst in sneetjes
1 schaaltje tuinkers
6 miniburgerbroodjes natuur
100 g roquefort
50 g fijne augurken

Voor de chutney:
1 zachte ui
200 g gekookte rode bieten
150 g frambozen ❄
1 el honing
3 el crème de cassis
1 el Xeres-azijn
2 el olijfolie
2 takjes tijm
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Begin met de chutney: fruit de fijngehakte ui in een kleine stoofpan met de olie. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Besprenkel met de crème de cassis en de azijn, bestrooi met tijm en voeg de frambozen toe, samen met de in zeer fijne blokjes gesneden rode bieten. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje sudderen. Laat de vloeistof indien nodig een beetje inkoken en laat volledig afkoelen.

Snijd de roquefort in dunne plakjes en de augurken in fijne staafjes. Open de broodjes en gril ze. Garneer elk broodje met roquefort en met 5 sneetjes eendenborst. Voeg de augurken toe en werk af met chutney en tuinkers. Steek een brochettestokje door elke burger of vervang eventueel door een klein dennetakje.

Tip: je kunt de rest van de chutney nog 2 weken in de koelkast bewaren. Serveer hem met een kaasschotel, charcuterie of vleesbrood.

Social

Make eat share tag