Kook de geperste teentjes knoflook in de melk. Breng de melk aan de kook en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. Giet de melk af en verwijder de knoflook.
Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Pureer de aardappelen door een fijne zeef of gebruik een pureeknijper voor een gladde textuur.
Rasp de Comté kaas en voeg deze toe aan de hete aardappelpuree. Roer goed door tot de kaas volledig gesmolten en opgenomen is.
Voeg het knoflookmelkmengsel toe aan de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door tot je een romige mousseline hebt.
Schep de mousseline in mooie kommetjes en garneer met caviaar van zeewier, bernagie bloemetjes en kappertjes van vlierbloesem voor een verfijnde afwerking.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.