One-pot enchiladas uit de Ingenio pan

Favorieten

35min

Easy

Snel, handigenweinigafwas—zo hebikmijndoordeweeksekookavonden het liefst. En daar is mijn Ingenio pan van Tefal echtgoudwaard: van het fornuisnaar de oven, endaarna met deksel de koelkast in. Alles in één pot, dus! Deze one-pot enchiladas zijnzo'ntypischgerechtdateruitzietalsof je veelmoeitehebtgedaan, maar in realiteitheb je in eenhalfuurtjeeensmaakbom op tafel. Krokantestukjes wrap, sappige kip, kruidigebonen, maïs van de kolf, eneen cheesy gratinlaag... Weddendat je ditvakermaakt?

Snel, handigenweinigafwas—zo hebikmijndoordeweeksekookavonden het liefst. En daar is mijn Ingenio pan van Tefal echtgoudwaard: van het fornuisnaar de oven, endaarna met deksel de koelkast in. Alles in ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

800 g kippenbilfilet (zonder vel) 
1 grote ui 
2 teentjes look (fijngehakt) 
2 paprika’s 
1 blik rode bonen (ca. 400 g, uitgelekt) 
2 voorgekookte maïskolven (de korrels in repen afgesneden) 
3 wraps 
500–750 ml tomatenpassata 
1 kl paprikapoeder 
1 kl gerookt paprikapoeder 

1 kl komijnpoeder 

1 kl korianderzaad (in de vijzel geplet) 

150 g cheddarkaas (geraspt) 

Enkele takjes koriander (ter garnering) 

1 rijpe avocado (in blokjes) 

Sriracha (naar smaak) 

Olijfolie 

800 g kippenbilfilet (zonder vel) 
1 grote ui 
2 teentjes look (fijngehakt) 
2 paprika’s 
1 blik rode bonen (ca. 400 g, uitgelekt) 
2 voorgekookte maïskolven (de korrels in repen afgesneden) 
3 wraps 
500–750 ml tomatenpassata 
1 kl paprikapoeder 
1 kl gerookt paprikapoeder 

1 kl komijnpoeder 

1 kl korianderzaad (in de vijzel geplet) 

150 g cheddarkaas (geraspt) 

Enkele takjes koriander (ter garnering) 

1 rijpe avocado (in blokjes) 

Sriracha (naar smaak) 

Olijfolie 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Krokante wraps 
Snijd de wraps in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de Ingenio pan en bak de wrapstukjes al roerend goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet apart. 

Kip & aromaten 
Verhit opnieuw wat olie in dezelfde pan. Fruit de fijngesneden ui en look tot ze glazig zijn. Voeg de kippenbilfilets toe en bak ze rondom bruin. Voeg vervolgens het paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijn en korianderzaad toe. Laat alles zo’n 5 minuten meebakken. 

Saus & vulling 
Voeg de uitgelekte bonen, in stukjes gesneden paprika en de maïskorrels toe. Schenk de passata erbij (begin met 500 ml en voeg meer toe indien nodig voor een smeuïge saus). Roer goed door en laat 5 à 10 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is. 

Afwerken & gratineren 
Duw de krokante wrapstukjes voorzichtig in de saus. Strooi de geraspte cheddar erover. Zet de pan zonder handvat in een voorverwarmde oven op 200°C en gratineer ca. 10 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is. 

Serveren 
Haal de pan uit de oven en werk af met avocado, koriander en een paar streepjes sriracha. Serveer meteen. 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.