Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een hoge maatbeker en mix 2 à 3 min tot een glad deeg met een staafmixer. Om de mooie roze kleur te behouden bak je de pannenkoeken het best op medium vuur, niet te heet dus. Pan opwarmen, inwrijven met beetje boter en dan 6 mooie ronde egale pannenkoeken bakken. Stapelen, afdekken en en volledig laten afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en klop stevig op. Leg nu de 6 pannenkoeken trapsgewijs in een rechthoek voor je uit . Smeer 2/3 van de vulling mooi in rechthoek egaal uit, blijf 1 cm weg van de rand. Snij de helft van de aardbeien in vier en verdeel in lijntjes erop. Plooi de zijkanten 1 of 2 cm naar binnen zodat je een mooie rechthoek krijgt. Rol hem dan helemaal op en zorg ervoor dat het einde aan de onderkant zit.
Leg hem op een schotel. Spuit de rest van de mascarpone in roosjes erop, versier met aardbeien, sprinkels en zeef er wat bloemsuiker over. Laat min 1 uur afkoelen in koelkast alvorens te serveren. Snij in 4 gelijke delen en serveer met de rest van de aardbeien.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.