Pastinaaksoep met dukkah

Favorieten

30min

Easy

Pastinaaksoep maken is een must in de winter! De specifieke lichtzoete smaak is hemels en met veel extraatjes te combineren.

Pastinaaksoep maken is een must in de winter! De specifieke lichtzoete smaak is hemels en met veel extraatjes te combineren.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Pastinaaksoep:
35 g boter
100 g sjalot
1 teen look
350 g pastinaak
600 ml groentebouillon of kippenbouillon
Peper en zout
100 g zure room

Dukkah:
25 g geroosterde hazelnoten
5 g sesamzaad zwart of wit
1 kl komijnzaad
1 kl venkelzaad
1 kl korianderzaad
5 g flaky salt
1 kl zwarte peperbollen

Een paar druppeltjes olijfolie on top.

Pastinaaksoep:
35 g boter
100 g sjalot
1 teen look
350 g pastinaak
600 ml groentebouillon of kippenbouillon
Peper en zout
100 g zure room

Dukkah:
25 g geroosterde hazelnoten
5 g sesamzaad zwart of wit
1 kl komijnzaad
1 kl venkelzaad
1 kl korianderzaad
5 g flaky salt
1 kl zwarte peperbollen

Een paar druppeltjes olijfolie on top.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pel de ui en look, snij fijn en laat zachtjes aanstoven in de boter, voeg de geschilde en in stukjes gesneden pastinaak toe.

Blus met de bouillon, kruid met peper en zout en laat 15 min zacht koken tot alle groenten zacht zijn.

Mix er de zure room door, doorzeven en klaar.

Serveer in kommetjes afgewerkt met een theelepel dukkah en wat druppeltjes olijfolie.

Wil je hem koud serveren, haal de afgekoelde soep uit de koelkast en ga er eerst weer eens door met staafmixer om hem mooi romig te maken, serveer in glaasjes en werk af met dukkah en paar druppeltjes olijfolie.

Voor de dukkah: komijn, venkel en korianderzaad, apart in de vijzel fijn kneuzen, er mag nog wat textuur inzitten, je mag ook de kruiden eerst droog roosteren in koekenpan voor extra smaak.

Daarna de zwarte peperbollen kneuzen in de vijzel en nadien de hazelnoten.

Doe alles in een kom, voeg sesamzaad en zout toe en meng alles onder elkaar.

Bewaar in een gesloten potje.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.