Pel de ui en look, snij fijn en laat zachtjes aanstoven in de boter, voeg de geschilde en in stukjes gesneden pastinaak toe.
Blus met de bouillon, kruid met peper en zout en laat 15 min zacht koken tot alle groenten zacht zijn.
Mix er de zure room door, doorzeven en klaar.
Serveer in kommetjes afgewerkt met een theelepel dukkah en wat druppeltjes olijfolie.
Wil je hem koud serveren, haal de afgekoelde soep uit de koelkast en ga er eerst weer eens door met staafmixer om hem mooi romig te maken, serveer in glaasjes en werk af met dukkah en paar druppeltjes olijfolie.
Voor de dukkah: komijn, venkel en korianderzaad, apart in de vijzel fijn kneuzen, er mag nog wat textuur inzitten, je mag ook de kruiden eerst droog roosteren in koekenpan voor extra smaak.
Daarna de zwarte peperbollen kneuzen in de vijzel en nadien de hazelnoten.
Doe alles in een kom, voeg sesamzaad en zout toe en meng alles onder elkaar.
Bewaar in een gesloten potje.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.