Peertjes op siroop

Favorieten

Snel

Easy

Peertjes op siroop, oftewel opgelegde peertjes, zijn altijd fijn om in huis te hebben! Ik heb een perenboom in mijn tuin met een oude stoofperenvariëteit—zalig! Maar eigenlijk kun je dit recept met elke perensoort maken. De kooktijd zal dan gewoon iets meer of minder zijn.

De siroop maak ik van water en rietsuiker met kaneel, citroen en vanille, maar je kunt deze naar eigen smaak aanpassen. Ik bewaar de peren in weckpotten, zodat ik ze altijd bij de hand heb voor een heerlijke perentaart of als topping voor yoghurt met granola.

Peertjes op siroop, oftewel opgelegde peertjes, zijn altijd fijn om in huis te hebben! Ik heb een perenboom in mijn tuin met een oude stoofperenvariëteit—zalig! Maar eigenlijk kun je dit recept met el ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

6 stoofperen (of een andere perensoort)
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
1 biologische citroen (gewassen)
1 liter water
250 g rietsuiker

6 stoofperen (of een andere perensoort)
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
1 biologische citroen (gewassen)
1 liter water
250 g rietsuiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de peren of laat een deel van de schil zitten voor een rustieke look. Halveer ze of laat ze heel en verwijder het klokhuis met een pomme-parisienneboor.

Snijd de citroen in schijfjes en schraap het merg uit het vanillestokje.

Doe de peren samen met de citroenschijfjes, het vanillemerg en het kaneelstokje in een grote stoofpot. Voeg het water en de rietsuiker toe.

Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes sudderen:

Voor stoofperen: ongeveer 20 minuten

Voor zachtere perensoorten: ongeveer 10 minuten

Haal de peren uit de siroop en laat ze afkoelen. Ze zijn nu klaar om te gebruiken!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.