Soepbasis maken: Snijd de knoflook en ui fijn. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook samen met de kerriepoeder tot ze licht beginnen te kleuren.
Pompoen en tomaten toevoegen: Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort mee. Snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe aan de pan. Giet er water bij tot de groenten net onderstaan en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de pompoen zacht is.
Soep pureren: Haal de pan van het vuur en mix de soep glad met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
Chorizo-korstjes maken: Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan met 1 el olijfolie. Voeg de in dunne plakjes gesneden knoflook toe en bak samen met de chorizo tot alles krokant is.
Brood krokant bakken: Scheur het oude brood in stukken en voeg ze toe aan de pan met de chorizo en knoflook. Bak het geheel tot het brood goudbruin en krokant is. Rasp er Parmezaanse kaas over.
Serveren: Verdeel de soep over kommen en leg de chorizo-korstjes erop. Garneer met grof gehakte platte peterselie en eventueel extra geraspte Parmezaanse kaas.