Rol je vel korstdeeg op het bakpapier uit in een bakvorm, duw de zijkanten goed aan.
Leg er een extra vel bakpapier op en vul met bakparels of droge bonen.
Bak 25 min blind op 175°, doe de bonen in een bokaal, je kan die blijven hergebruiken.
Ondertussen doe je een klont boter in een steelpan, laat zachtjes smelten.
Leg de gewassen witloofjes rondom rond erin, kruid met peper zout en muskaatnoot rasp.
Zet volledig onder met water, leg er een bakpapier op of deksel en laat het witloof zacht garen tot alle vocht verdampt is en ze zacht zijn. Zijn ze nog niet gaar voeg dan nog water toe en laat weer uitkoken.
Laat ze nu langs beide kanten mooi kleuren tot ze mooi karamelliseren.
Leg ze op keukenpapier, leg daarop ook keukenpapier en duw aan om vocht van binnenin goed te verwijderen, anders word je quiche waterachtig.
Trek de hesp in reepjes en vul hiermee de deegvorm, schik hierop het gebakken witloof.
Snij de kaas in blokjes van 1 cm en strooi erover.
Klop de eieren met room, peper, zout en muskaatnoot goed los.
Zet je quiche op een rooster in je voorverwarmde oven en giet het mengsel erin.
Schuif het er voorzichtig in en bak 20-25 min tot hij vast en gaar is.
Serveer eventueel met een frisse groene sla met gewoon wat azijn, peper, zout en olie op.