Stoofvlees van ree ‘Grand Veneur’, pompoenstoemp en gepofte veenbessen

Favorieten

1u15 + 1 nacht marineren

Geniet van een feestelijk gerecht met stoofvlees van hert in Grand Veneur saus, pompoenstoemp en gepofte veenbessen.

Geniet van een feestelijk gerecht met stoofvlees van hert in Grand Veneur saus, pompoenstoemp en gepofte veenbessen.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Hertenstoofvlees:
1 kg stoofvlees van hert, niet te mager

Saus:
3 wortelen
3 stengels groene selder
1 ui
1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
1 bolle el bloem
2 el gelei van rode of blauwe bessen
500 ml rode wijn
7,5 dl wildfond
20 g boter
3 teentjes knoflook
1 kruidentuiltje
1 el jeneverbessen, gekneusd
Peper en zout

Pompoenstoemp:
400 g loskokende aardappelen
800 g pompoen
200 ml warme melk
Boter
Peper & zout

Gepofte veenbessen:
600 g gepofte veenbessen compote

Hertenstoofvlees:
1 kg stoofvlees van hert, niet te mager

Saus:
3 wortelen
3 stengels groene selder
1 ui
1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
1 bolle el bloem
2 el gelei van rode of blauwe bessen
500 ml rode wijn
7,5 dl wildfond
20 g boter
3 teentjes knoflook
1 kruidentuiltje
1 el jeneverbessen, gekneusd
Peper en zout

Pompoenstoemp:
400 g loskokende aardappelen
800 g pompoen
200 ml warme melk
Boter
Peper & zout

Gepofte veenbessen:
600 g gepofte veenbessen compote

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Laat het hertenstoofvlees 1 nacht in de koelkast marineren in de wijn in een grote kom.

Giet af in een andere kom en vang de wijn op; deze is straks nodig voor de saus. Laat het vlees goed uitlekken en dep eventueel droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur komt.

Zet je Cookeo op handmatige functie en kies de functie ‘intensief bruinen’.

Kleur de stukken vlees, in meerdere keren, mooi aan in wat boter. Zet opzij.

Voeg een klontje boter toe en stoof de fijn gesneden ui, selder en wortel. Voeg tijm, laurier, geraspte knoflook en tomatenconcentraat toe. Laat goed aanstoven.

Voeg de bloem toe en meng goed tot deze niet meer zichtbaar is. Roer de wildbouillon en de wijn van de marinade erbij. Plet de jeneverbessen en zwarte peper samen met het zout fijn in een vijzel, voeg toe, evenals de bessengelei en het gebakken vlees. Kruid met peper en zout, kies nu de functie ‘hoge druk’ en stel 40 minuten in. Laat vervolgens zonder druk verder sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Maak ondertussen je pompoenpuree. Schil en snijd de aardappelen en pompoen in gelijke stukken. Stoom ze samen zacht, pureer ze met een pureestamper. Klop stevig de warme melk, boter en kruiden eronder. Proef en kruid eventueel bij. Houd warm.

Bereid de gepofte veenbessen.

Serveer in diepe borden, werk af met takjes dille. Zet de rest van het stoofvlees, puree en veenbessen in warme mooie schotels op tafel. Smakelijk!

Social

Make eat share tag