Aromaten aanstoven
Haal het mandje uit de grote mandvan de airfryer.
Doe de ui, knoflook, chilipeper, gember en citroengras met 1 el olijfolie rechtstreeks in de mand
Stel in op fry-functie, 10 minuten op 200°C. Roer halverwege om.
Kokosmengsel maken
Meng de kokosroom met de rode currypasta en tomatenpuree.
Voeg toe aan de gestoofde aromaten en meng goed.
Voeg de mosselen toe en meng goed onder elkaar
Mosselen stomen
Kies de stoom-functie en stel in op 20 minuten. Roer halverwege om.
Potato wedges bereiden
Meng de aardappelpartjes met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
Plaats in het mandje van de kleine mand
Stel in op 35 minuten op 200°C met de airfry-functie.
Druk op de synchronisatie-toets zodat beide bereidingen tegelijk klaar zijn.
Schud de wedges en roer de mosselen halverwege om.
Topping en afwerking
Meng de mayonaise met sriracha en doe in een spuitzak.
Hak de pindanoten grof, snijd de lente-ui fijn en hak de koriander.
Werk de mosselen af met verse koriander.
Spuit de sriracha-mayo in lijntjes over de wedges en strooi er pindanoten en lente-ui over.
Serveren
Serveer de mosselen en potato wedges samen en geniet van deze Thaise smaakexplosie!
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.