Bereiding kerststerren: Bladerdeeg licht besmeren met dorure.
Bestrooien met de mengeling van maanzaad en parmezaanse kaas.
Eventueel weer laten opstijven alvorens uit te steken .
Grote en kleine sterren uitsteken met zo weinig mogelijk verlies van deeg.
Op bakplaat met bakpapier leggen.
15 min aan 180°.
Bereiding soep en balletjes: Snij de ui en look fijn, stoof aan met de boter in een hoge pot.
Snij ondertussen de gewassen selder in stukjes, alsook de paprika, ontdaan van zaadlijsten en pitjes, voeg toe met de geschilde en in stukjes gesneden appel en tomatenconcentraat.
Bak even goed aan terwijl je roert.
Blus met de tomaten en bouillon, kruid met peper en zout, tijm en laurier.
Laat alles een 20-tal minuten sudderen, vis de tijm en laurier eruit en mix fijn.
Zeef de soep ook door zodat je een fijne romige soep bekomt.
Voor de balletjes meng je alles goed onder elkaar, rol kleine balletjes en voeg ze toe aan de gemixte soep voor een extra lekkere volle vleessmaak.
Versier met je kerststerren vlak voor je opdient!